Virginia Rens wacht op de oproep dat ze een maagverkleining zal ondergaan. Nog eenmaal vertelt ze waarom ze dit besluit heeft genomen.

“Ik heb besloten over te gaan tot een maagverkleining. Het is voor mij de enige manier om af te kunnen vallen. Al jarenlang heb ik gestoeid met allerlei diëten, maar uiteindelijk zonder blijvend resultaat. Voordat het zover is, heb ik wel nog een hele weg moeten afleggen. Men gaat niet zomaar over tot een maagverkleining. Zo moet je bijvoorbeeld een half jaar met een diëtiste hebben gewerkt en je krijgt gesprekken met een psycholoog. Want ja, je moet er natuurlijk geen spijt van krijgen.

Je moet er voor de volle honderd procent achterstaan.  Voor mij is dit echt het allerbest. Wanneer ik bijvoorbeeld op een feestje ben, kan ik niet de verleiding weerstaan om toch maar weer heerlijk een bitterbal te verorberen. Dat hoort voor mij nu eenmaal tot een vorm van gezelligheid. Wat dat betreft ben ik totaal anders dan Peter Jan. Die eet zijn hele leven al gezond.   Die koopt dan weer. Die kent dit soort verleidingen helemaal niet. Die koopt zijn eten bij de biologische winkel.

Daar stap ik zeker niet als eerste naar binnen. Toch  drong het de afgelopen tijd meer en meer tot mij door, dat ik er wel wat aan moest doen. Ik merkte dat ik tijdens het spelen met mijn twee dochtertjes steeds sneller buiten adem was. Ik dacht; Virginia dit kan natuurlijk niet. Ik doe het dan ook voor mijn kinderen. Dat ze straks gewoon een fitte moeder hebben, die lekker met ze kan rennen en doen. En natuurlijk is het ook goed voor mijn gezondheid. Ik kijk er echt naar uit, dat ze me oproepen.

Want wanneer het gaat gebeuren weet je niet. Het kan snel gaan , maar ook nog een paar maanden duren. Natuurlijk is het spannend, maar ik kijk wel uit de tijd, dat de kilo’s eraf vliegen. Dan heeft Peter Jan straks een heel andere vrouw en de kinderen een fitte moeder. Ik kan niet wachten tot het zover is. En dan horen de bitterballen tot het verleden”.