De oorlog tussen Wendy van Dijk en haar voormalige zakenpartner Robbert Boekema gaat onverminderd voort. Wendy heeft nu zelfs beslag laten leggen op het huis van de ouders van Robbert en dat heeft Wendy niet zomaar gedaan.

Na het faillissement, dat geen einde aan de strijd maakte, richtten beiden een nieuw bedrijf op om verder te kunnen gaan. Wendy stapte naar de rechter en die oordeelde dat Robbert een voorraad fitnessapparatuur moest terug geven en hij geen concurrerende activiteiten mocht ontplooien.

Volgens Wendy had haar voormalige zakenpartner het bedrijf vlak voor het faillissement leeggeroofd en was hij in de tussen tijd een nieuw bedrijf begonnen onder de naam Disq Club B.V.  Dit maakte de sfeer alleen nog maar slechter.

Maar wie een kijkje neemt in het handelsregister van de Kamer van Koophandel ontdekt al snel dat de eigenaar van dit nieuwe bedrijf, met als doelstelling “het exploiteren van een fitnessbedrijf”, niet Robbert is maar zijn vader! Dit omdat Robbert van de rechter geen nieuwe concurrerende activiteiten mag ontplooien.

De vader van Robbert speelt dus wel zeker een rol in deze oorlog. Buiten dat hij, zo staat in het uittreksel van de Kamer van Koophandel te lezen, eigenaar is van dit nieuwe bedrijf heeft hij heeft de vader in april 2020 een hypotheek gevestigd op het huis van zijn zoon voor een bedrag van iets minder dan 174.000 euro middels zijn bedrijf Schuboek B.V., dat volgens de laatste cijfers over een eigen vermogen van bijna 650.000 euro beschikt.

De hypotheek zou een zekerheid zijn voor een lening die hij zijn zoon zou hebben verstrekt. Immers: als Robbert deze hypotheek niet meer kan betalen, kan zijn vader zomaar het huis verkopen en de schuld innen. Het beslag op het huis van Robbert was dus niet genoeg voor Wendy van Dijk en daarom heeft zij nu ook beslag laten leggen op het huis van zijn vader en moeder.

En bedraagt het beslag op het huis van haar voormalige zakenpartner een dikke vier ton euro, het beslag op het huis van de ouders van Robbert bedraagt maar liefst iets meer dan 1,6 miljoen euro ofwel vier keer zo groot als op het huis van zoon Boekema! Robbert spreekt hier schande van. Hij vertelt in een interview dat dit zeer veel stress oplevert voor zijn ouders. Zijn moeder is, volgens zijn zeggen, twee weken geleden getroffen door een tia. Hij heeft er dan ook geen woorden voor.

Gevolg kan namelijk zijn dat Wendy het huis op de veiling kan verkopen en zijn bejaarde ouders ineens dakloos zouden worden. Een vooruitzicht dat hen slapeloze nachten bezorgd.  Maar Wendy doet dit natuurlijk niet zomaar. Het failliete bedrijf van Robbert en haar is verkocht aan Wendy’s echtgenoot Erland Galjaard die voor het klantenbestand en het trainingsprogramma zo’n 65.000 euro betaalde en ook nog eens 335.000 euro voor de voorraad Disqs, maar wel onder de voorwaarde dat Robbert geen concurrerende activiteit mocht ontwikkelen en dat de curator de voorraad Disqs ter waarde van drie miljoen euro bij hem zou terughalen.

Daar kon de curator van het failliete bedrijf zich in vinden. En om nu te zorgen dat al het geld weer terugstroomt naar haar, heeft Wendy nu extra druk op de ketel gezet door ook beslag te leggen op het huis van de ouders van Robbert. Er zullen namelijk ook nog meerdere rechtszaken volgen en dan kun je je belangen maar beter alvast hebben verzekerd. Aan de oorlog tussen de twee voormalige zakenpartners komt voorlopig dus nog geen einde.