Na de wanvertoning van gisteravond waarbij twee vreselijk arrogante types als een soort humorpolitie de maat namen met Johan Derksen, is het niet meer dan logisch dat Derksen overweegt te stoppen met TV.

Hij beschouwt het als een dolksteek in de rug dat Wilfred Genee, die gisteravond liet zien dat dit soort discussies te hoog zijn gegrepen voor hem, deze types aan de desk had toegevoegd.

Het leek meer op een een tribunaal/ volksgericht als dat er sprake was van een gezond debat. Ook van der Gijp maakte duidelijk hier totaal geen zin in te hebben.

En ja, Derksen heeft al vaker geroepen dat wanneer hij niet meer kan zeggen wat hij wil, het voor hem niet langer leuk is om mee te werken. Het programma van gisteravond liet duidelijk het failliet zien van Nederland.

En wanneer Wim Kieft Johan gaat opvolgen, is dat perfect als slaapmutsje. Beter is om de stekker uit het programma te halen. Want zonder Derksen is het drie keer niks.

Het zegt genoeg dat Johan kokend van woede vanaf de desk rechtstreeks naar zijn auto is gegaan. Heeft de totaal humorloze Arie Boomsma zijn zin. Een man waarvan ieder programma mislukt.