Gisteren was het feest voor Bas van Toor, beter bekend als Bassie. Ter gelegenheid van zijn 86 ste verjaardag was vrijwel heel Vlaardingen uitgelopen om het te vieren en aan Bassie trok een defile voorbij.

Hij heeft ervan genoten. Helaas is het nog geen feest voor de appartementen die hij te koop heeft staan. Al jaren probeert Bas deze te verkopen.

En alhoewel de huizenmarkt overspannen is, lijkt er voor zijn optrekjes geen belangstelling. Na al die tijd staan ze nog altijd te koop. Hij zette een aantal jaren geleden zijn optrekje aan de haven te koop voor een prijs van 550.000 euro.

Dat bleek geen succes en uiteindelijk zakte de vraagprijs naar 395.000 euro. Ook op deze prijs kwam er geen koper opdagen. Tja, want dan? Bassie liet zich niet uit het veld slaan en kwam met deze fenominale verrassing/ truc.

Hij liet zijn woning opsplitsen in twee luxe appartementen en deze per stuk verkopen. Heel erg slim. Zelf had Bassie dit huis in 1994 gekocht voor iets minder dan 32.000 euro en een hypotheek heeft hij niet.

En kijk, nu wordt alles anders. Want voor het beneden appartement met een woonoppervlakte van 49 vierkante en 2 kamers vraagt Bassie 279.000 euro.

Voor het tweede appartement, een dubbel bovenhuis met een woonoppervlakte van 97 vierkante meter en totaal drie kamers plus een dakterras, vraagt Bassie 479.000 euro.

Voor die prijs heb een schitterend uitzicht over de haven van Vlaardingen. En kijk, in plaats van 359.000 euro is de totale vraagprijs nu 758.000 euro!! En dit pure winst wat hij in zijn diepe zakken kan stoppen.

Maar ondanks deze nieuwe truc zijn de appartementjes nog altijd te koop. Wie maakt Bassie blij?