Een hele generatie is opgegroeid met Bassie en Adriaan. Altijd hilarisch en er kwam nooit geweld in hun video's voor. Daarbuiten leerden zij de kinderen ook veel. Maar in het echte leven is het niet altijd lol voor de broers.

EEN HEL

Aad werd getroffen door speekselklierkanker en met Bas gaat het helaas ook niet goed. Zo vertelt Aad het volgende over de toestand van Bassie. “De laatste vijf jaar zijn een hel voor Bas. Ik kan er niets positiefs van maken. Het enige wat hij eigenlijk kan is zijn rechterhand bewegen.”’

VERZORGINGSHUIS

Bas woont nog wel thuis met zijn vrouw Coby want hij wil niet naar een verzorgingstehuis. “Als je heel veel niet kan en je bent ook niet meer in je vertrouwde omgeving, dan ben je pas ongelukkig.”

Bas is al een tijdje bedlegerig en komt niet meer buiten. Het is een groot contrast met hoe we hem zien grappen en grollen in Bassie & Adriaan. “Dat hij geestelijk nog bij is, is niet alleen voor hemzelf maar ook voor zijn omgeving heel fijn. Hij accepteert de situatie zoals die is.”, besluit Aad van Toor 

DOCUMENTAIRE

Op dit moment is er een documentaire in de bioscoop van Bassie & Adriaan. Voor ieder nog even de kans om herinneringen op te doen.