Nog maar net gekocht voor 9 ton euro, bezig met opknappen en dan ineens is de kans groot dat de Meilandjes hun boerderij in Hengelo moeten verlaten.

Inzet: een conflict over vergunning die de gemeente ineens uit het niets naar voren tovert. En dit tot ontsteltenis van de familie. Bij Linda vertelde Martien het volgende.

'Ik vind het heel erg zoals het gaat. Ik had net mijn living klaar, ik heb net het prachtige tijgerbehang erop zitten. Maar ja, dan krijg je brieven van de gemeente. Van de gemeente Bronckhorst: het bestemmingsplan schijnt niet goed te zijn bij ons.

Ik woon in de grote boerderij, dan heb je een corridor en dan de kleine boerderij daar aan vast, daar woont Erica. Nou, toen wij dat kochten was er een prachtige keuken met een zwarte Aga-cooker, een volledige badkamer met een ovaal bad, een sauna d’r in en nou krijgen we brieven, dat wij er waarschijnlijk helemaal niet mogen wonen.”

Dit wordt dus een strijd met de gemeente om de vergunning, maar Martien kennende gooit die net zo makkelijk het roer om en vertrekt naar een ander optrekje.