Cabaretier Paul van Vliet overleed op 25 april 2023 in het bijzijn van zijn familie in zijn woonplaats Den Haag. Hij werd 87 jaar. Het grachtenpand waar hij woonde, werkte en uiteindelijk zijn laatste adem uitblies, staat te koop.

Vraagprijs grachtenpand Paul van Vliet

De vraagprijs van het laatste huis van Paul van Vliet is 1.495.000 euro. Paul kocht het pand in 2001 voor 748.737 euro. Er rustte geen hypotheek op het grachtenpand, dus er zou een mooie winst gloren. Hopelijk verloopt de verkoop niet zoals bij het voorlaatste huis van de cabaretier. Als we zien wat de koper voor zijn geld krijgt lijkt de kans dat de mogelijke winst nu verdampt een stuk kleiner.

Indeling huis Paul van Vliet

Het grachtenpand beschikt over een woonoppervlakte van 342 vierkante meter en telt in totaal vijf woonlagen. Uiteraard is er een lift in het pand en iedere verdieping heeft een functie. De beneden verdieping is een werkkamer met openslaande deuren naar een beschutte stadstuin. De tweede verdieping fungeerde voor Paul als een muziekkamer met uitzicht op de gracht.

Op de derde verdieping bevindt zich de woon/ eetkeuken met openslaande deuren naar een groot zonneterras dat uitzicht biedt op het centrum van Den Haag, het paleis en Hotel des Indes. 

Op de vierde verdieping vind je een slaap- en badkamer met uitzicht over de stad. Het pand is overigens een Rijksbeschermd stadsgezicht. Al met al geven de beelden een goede indruk hoe Paul hier woonde en leefde.

Het pand staat overigens op naam van Pepijn Beheer, het bedrijf van Paul van Vliet.

Bekende buren in Den Haag

De koper komt op één van de mooiste plekjes in het centrum van Den Haag te wonen. Daar zijn bekende buren genoeg te vinden. Zo kan hij of zij zelfs aan de koffie met Mark Rutte.