EO-gezicht en presentator van het populaire programma Het Familiediner, Bert van Leeuwen, woont samen met zijn vrouw Carla met wie hij al 42 jaar is getrouwd, in een prachtige villa in Zoetermeer.

Waarde huis Bert van Leeuwen

Deze villa kocht Bert in 2008 voor een bedrag van 664.000 euro. Hij liet er een hypotheek op vestigen van 9 ton euro.

De woonoppervlakte bedraagt maar liefst 240 vierkante meter. De huidige waarde van de villa bedraagt zo'n 1,3 miljoen euro.

Dit is het vermogen van Bert van Leeuwen

De overwaarde bedraagt dus  zo'n vier ton euro. Hoe rijk is Bert eigenlijk? Hij is eigenaar van het bedrijf Bert van Leeuwen B.V. en volgens de laatste jaarcijfers bedraagt het eigen vermogen 1,2 miljoen euro. Toch blijft er ook voor hem wat te dromen over.

Zo liep Bert van Leeuwen miljoenen euro's mis

Overigens had Bert van Leeuwen miljoenen euro's meer kunnen zijn. Bert was namelijk 1 van de 4 eigenaren van het tv productiebedrijf SkyHigh B.V.,dat o.a Het Familiediner maakt. Maar het door Skyhigh gemaakte programma "Hufterproef" was aanleiding tot een rel. 

Een deelneemster voelde zich weggezet als raciste en het werd Bert te veel. Hij verkocht zijn 25% aan de andere drie eigenaren. Helaas voor Bert werd een paar jaar later het bedrijf voor tientallen miljoenen overgenomen door een groot buitenlands productiebedrijf.

Zoon en schoondochter Romee Strijd zijn echte pandjesbazen

Wat ook weinig mensen weten is dat Bert van Leeuwen de schoonvader is van topmodel Romee Strijd. Zoon Laurens is al lange tijd met het topmodel samen.

Naast zijn werk en haar modellenbestaan investeren Laurens van Leeuwen en Romee graag in vastgoed dat zij verhuren. Zo kochten zij ooit zelfs twee appartementen op één dag