Met het nummer "Engelbewaarder", ooit geschreven door Pierre Kartner en toentertijd gezongen door zangeres Mieke, is Marco Schuitmaker doorgebroken en begon hij serieus geld te verdienen. Maar door het succes was Marco blijkbaar helemaal in de war geraakt en zelfs vergeten dat hij dit vrijstaande landhuis had gekocht.

BEVESTIGING

Hij bleef maar herhalen, dat hij dit landhuis helemaal niet had gekocht. En dat terwijl het gewoon in het Kadaster te vinden was. Na lang aandringen bevestigde de zanger dat hij inderdaad dit landhuis in Peize, gelegen dichtbij de stad Groningen, had gekocht.

MILJOEN HYPOTHEEK

Marco liet weten het eerst te hebben ontkent, omdat hij het gewoon vergeten was. Hoe in de war kun je zijn. En dat terwijl het gaat om een landhuis van 9 ton euro, waar hij ook nog een hypotheek op had laten vestigen van 1,1 miljoen euro

Voor dit geld heeft Marco een landhuis met een woonoppervlakte van 259 vierkante meter. Het totaal aantal kamers bedraagt acht, waaronder zes slaap- en twee badkamers, verdeeld over twee woonlagen.

Het geheel is overigens in 2015 totaal gemoderniseerd. Zo heeft de riante woonkamer openslaande deuren naar de achtertuin van rond de 3.000 vierkante meter. De fraai aangelegde tuin heeft een parkachtige sfeer. Ook zijn er diverse terrassen en in de tuin bevinden zich diverse fruitbomen.

Marco kan ook nog thuis werken, want er is een speciale werkkamer met een houtkachel. Hoe sfeervol is dat? Koken kan in de ruime woonkeuken die is voorzien van diverse inbouwapparatuur. En er is ook vloerverwarming en een warmtepomp.

FLATJE

Maar ja, misschien dacht Marco dat hij aan het dromen was, want het landhuis is nogal een  contrast ten opzichte van de flat waar Marco Schuitmaker eerst woonde.