Nu Ajax haar algemeen directeur Alex Kroes op non-actief heeft gezet op verdenking van handel in aandelen met voorkennis wordt men nieuwsgierig hoe hij woont. Inmiddels is Kroes mateloos populair bij de F Side en bij een grote sponsor. Maar hoe woont hij eigenlijk?

Dit is het eigen huis van Alex Kroes

De geschorste algemeen directeur van Ajax woont in het Noord-Hollandse Huizen. Daar bewoont Alex Kroes een enorme villa. Uiteraard hebben wij de foto's en dus kan je even binnen kijken...

Indeling villa

De villa van Alex Kroes heeft een woonoppervlak van 386m2 op een perceel van 2.290 m2. Het huis is gebouwd in de jaren '60 en met energielabel D niet erg energiezuinig.

In de villa vind je 10 kamers, waarvan vier slaapkamers, twee badkamers en een apart toilet.

Dit kost de villa van Alex Kroes

De geschorste directeur van Ajax kocht zijn villa in 2017 voor een bedrag van EUR 1,7 miljoen en liet er twee hypotheken op vestigen. De eerste hypotheek is een reguliere hypotheek van 2 miljoen.

Daarnaast gaf hij via een financieringsconstructie 500.000 euro hypotheek aan zichzelf*. De overwaarde van zijn woning mag worden geschat op dik 1 miljoen euro/

Dit zijn de beleggingspanden van Alex Kroes

Naast zijn eigen pand heeft Alex Kroes nog vier andere panden in bezit. Deze panden gebruikt hij voor de verhuur en zijn bij elkaar zo'n miljoen euro waard. Ook hier heeft hij via een financieringsconstructie hypotheken aan zichzelf verstrekt voor in totaal zo'n 900.000 euro.

Het mooiste huis van het bestuur van Ajax

Zoals we weten staat Alex Kroes nu lijnrecht tegenover het bestuur van Ajax. In het bestuur zitten natuurlijk ook veel mensen met mooie villa's. Het mooiste huis van een bestuurder van Ajax is wellicht dit fantastische appartement van technisch adviseur Louis van Gaal.