Toch verloopt een verhuisdag bij een BN’er vaak net wat anders dan bij een gemiddelde Nederlander. In deze blog lees je hoe een gemiddelde verhuisdag van een bekende Nederlander eruitziet.
Voorbereiding met het oog op privacy
Een verhuisdag gaat hand in hand met voorbereidingswerk. Zonder een goede voorbereiding kan het zijn dat de verhuizing niet soepel gaat of dat er zaken over het hoofd worden gezien. Veel BN’ers kiezen er daarom voor om een organisatie in te schakelen die de persoon hiermee kan helpen. Zo kan het ook zijn dat de organisatie de BN’er helpt om een verhuizing soepel, maar ook met het oog op privacy te laten verlopen. Denk aan extra maatregelen zoals onherkenbare verhuisdozen waarbij het adres niet wordt vermeld, of die tot op het laatste moment geheimgehouden worden geheim gehouden. Hierdoor kan media-aandacht worden vermeden.
Inschakelen van hulp
Zoals net al werd benoemd, kan een verhuisbedrijf worden ingeschakeld die veel taken overnemen. Denk aan het verhuizen zelf, maar ook het in- en uitpakken van de spullen. Een verhuisbedrijf kan dit voor BN’ers doen, maar ook voor gemiddelde Nederlanders. Een verhuisbedrijf kan ook de dozen voor de BN’er regelen, zodat zij hier niet zelf naar op zoek hoeven te gaan. Stevige verhuisdozen zijn in dat geval een must. Met stevige verhuisdozen kun je zonder zorgen waardevolle spullen verhuizen. Een verhuisbedrijf kan naast meubeltransport ook zorgen voor een verhuislift en kan wellicht ook regelen dat de woning wordt schoongemaakt en wordt ingericht. Lijkt een verhuisbedrijf jou ook wel wat? Dan kun je een offerte voor verhuizing aanvragen en laat jouw verhuizing soepel verlopen.
De verhuisdag zelf
De verhuizing staat voor de deur en het is belangrijk dat er een strak schema is gemaakt. Denk aan een planning waarin staat hoe laat de meubels worden opgehaald, hoe lang de rit duurt en wanneer de woning leeg moet zijn. Het is belangrijk dat er ook aan dit schema wordt gehouden. BN’ers kunnen er ook voor kiezen om een coördinator of een personal assistant in te schakelen die de planning kan bewaken en ervoor zorgt dat alles goed verloopt. Ook is het belangrijk om voor de grote meubels, kunst of muziekapparatuur speciaal vervoer te regelen, die hier zorgvuldig mee omgaan.
Inrichting en styling
Veel BN’ers schakelen een interieurstylist in of een architect. Zij zorgen ervoor dat de woning na de verhuizing volledig instapklaar wordt gemaakt. Zo pakken ze de dozen uit, zorgen ze ervoor dat alles op hun plek staat en dat de BN’er zo snel mogelijk in zijn of haar nieuwe stulpje kan. Een interieurstylist of architect is vaak ook al ruim van tevoren bezig in de woning: denk aan het bepalen van de kleuren en indeling. Aan de hand van moodboards en lichtplannen kan dit worden verwezenlijkt.
Administratieve zaken
Nadat de verhuizing van de BN’er achter de rug is, komen de administratieve zaken aan de beurt. Denk aan het wijzigen van het adres en de inschrijving bij de nieuwe gemeente. Dit kan ook een assistent of een adviseur voor de BN’er uitvoeren. Ook abonnementen en contracten moeten natuurlijk worden omgezet naar het nieuwe adres, als dat mogelijk is.
Eerste dagen in het nieuwe huis
Als de BN’er eenmaal is verhuisd en al wat dagen in het nieuwe huis heeft geslapen, is het belangrijk dat er rust wordt genomen. Een verhuizing neemt namelijk veel energie in beslag: het is immers een grote verandering. Bovendien kan het ook nog wat onwennig voelen om te wonen op een andere plek. In sommige gevallen vinden er ook mediabezoeken of interviews plaats in het nieuwe huis. Daarna kan de woning pas écht ‘thuis’ worden gemaakt, net zoals bij iedere andere Nederlander.