Römer wordt ervan verdacht zich tussen 2015 en 2017 schuldig te hebben gemaakt aan onlinezedendelicten met drie meisjes die destijds minderjarig waren. Het effect op het privé- en werkleven van Römer is groot, zei hij tegen de rechter.

GEEN WERK

Zo zou hij al een jaar geen werk meer hebben en zou zijn inkomstenbron vrijwel volledig opgedroogd zijn. Hij is uit films geknipt, rollen kwijtgeraakt en zijn gezin worstelt, stelde hij. Zelf noemt de acteur het een "schoonmaakproces".

Wel heeft Römer nog werk als schrijver. "Het schrijven gaat wel door. Letterlijk een andere rol die je vervult", zei hij. Dat werk probeert hij vast te houden. "Ik moet overeind blijven, ik moet wel, want ik heb een dochter."

STRAFEIS

Het Openbaar Ministerie eiste dinsdag een werkstraf van 240 uur en 90 dagen gevangenisstraf waarvan 89 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 1 jaar. De vraag is dus heeft Thijs genoeg geld om het een paar vol te kunnen houden?

Alleen al de huur van zijn huis in Zuiderwoude kost hem 2750 euro per maand exclusief vaste lasten. Hij is eigenaar van 1 bedrijf Thijs Romer B.V. en volgens de laatst gepubliceerde cijfers bij de Kamer van Koophandel bedraagt het eigen vermogen 245.000 euro.

Als Thijs zuinig zal gaan leven, kan hij het nog wel een tijdje volhouden.