Advocaat en tv presentator Khalid Kasem zal het op dit moment zeker niet gemakkelijk hebben na de onthulling van het AD dat hij mogelijk een ambtenaar zou hebben omgekocht. Het AD heeft tapes in handen van gesprekken hierover tussen Peter R. de Vries, zijn zoon Royce en Khalid.

Overwaarde panden Khalid Kasem

Eerder maakte bekendeburen.nl al bekend dat hij meerdere panden bezit, waardoor hij ineens een pandjesbaas bleek te zijn. Vraag is nu hoe rijk Khalid eigenlijk is. Bekendeburen.nl schatte eerder dat de overwaarde van zijn onroerend goed mag worden geschat op zo'n 1,4 miljoen euro.

Eigen vermogen bedrijven Khalid Kasem

Maar buiten het onroerend goed is hij ook eigenaar van twee bedrijven. Bekendeburen.nl ging weer op onderzoek uit en achterhaalde hoe groot het eigen vermogen van deze bedrijven is. Het bedrijf Khalid Advocaten, opgericht in 2015, heeft eind 2020, volgens de cijfers gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel, een eigen vermogen van 299.300 euro. 

Het andere bedrijf Mosamine B.V, een financiële holding, is een lege b..v. met nul euro eigen vermogen. De waarde van zijn onroerend goed overtreft dus behoorlijk het vermogen in zijn twee bedrijven. Wij achterhaalden overigens nog iets leuks dat niet veel mensen weten, want dit heeft Khalid Kasem gemeen met Yvonne Coldeweijer.