Sonja Bakker zou volgens beschuldigingen van o.a. oud medewerkers van plagiaat een gewoonte hebben gemaakt, maar er wel dik geld mee hebben verdiend. Of het een en ander tot rechtszaken zal gaan leiden, is nog niet bekend.

Maar de miljonaire kan financieel wel tegen een stootje. In haar carriere heeft ze flink wat geld verdiend. Albert Verlinde vraagt zich wel af of je er dan trots op kan zijn als de geruchten kloppen.

Maar hoe rijk is Sonja eigenlijk? Zij is eigeneresse van vier bedrijven t.w. Gewichtsconsulente Sonja Bakker B.V, , Voedingsdeskundige Sonja Bakker B.V., Uitgeverij De Zonnestraal B.V. en S.C.Bakker Beheer B.V.

Het eigen vermogen van de eerste drie bedrijven bedraagt eind 2019 413.000 euro. Opmerkelijk is dat het eigen vermogen van het eerste bedrijf in 2016 nog 4,3 miljoen euro bedroeg en nu nog maar 120.000 euro!

De klapper vormt het bedrijf S.C. Bakker Beheer B.V. Het eigen vermogen bedraagt eind 2019 maar liefst 10 miljoen euro. Was een aantal jaren geleden nog 7,7 miljoen euro.

Daarbuiten bezit ze op eigen naam een appartement in Amsterdam en een prachtige villa in Bergen (NH). Op beiden optrekjes rust geen euro hypotheek. Deze twee vormen alleen een waarde van meer dan 3 miljoen euro.

En dan hebben we nog de pandjes die ze samen met haar vriend Barry van Suijdam heeft met een waarde van een aantal miljoenen euro's.

Sonja Bakker is  dus zeker goed voor een vermogen van tegen de 20 miljoen euro en misschien nog wel meer. Ach, dus echt wakker , buiten een fikse deuk in haar imago, zal ze er niet van.