Al sinds het seizoen van 2003- 2004 heerst Sven Kramer nationaal en internationaal op de schaatsbaan. Zijn specialiteit zijn de lange afstanden.

Hij is drievoudig olympisch kampioen op de 5000 meter, negenvoudig wereldkampioen allround[en negenvoudig Europees kampioen. Daarnaast is hij onder meer nog acht,maal wereldkampioen op de 5000 en vijfmaal op de 10.000 meter.

Kortom een glansrijke carriere die hem zeker geen windeieren heeft gelegd. Bekendeburen zocht uit hoe rijk Sven , die op dit moment bezig is met zijn laatste Olympische Spelen in Beijing, is.  Goud zit er niet meer in, maar dat weet hij zelf ook wel.

Maar heeft het hem financieel onafhankelijk gemaakt? Hij is eigenaar van het bedrijf SK Branding B.V. , opgericht in januari 2006 met als activiteit “Het beoefenen van topsport in het algemeen en meer in het bijzonder van de schaatssport.”

Het eigen vermogen per eind 2020 bedraagt maar liefst 5,2 miljoen euro. Verder bezit hij prachtige villa in Amstelveen. Hij kocht in 2016 de boerderij die er stond voor 2.125.000 euro, sloopte deze en liet er een zeer luxe villa op bouwen.

Op de villa rust een hypotheek van 2,5 miljoen euro, maar op dit moment zal er zeker een miljoen euro overwaarde op rusten. In 2011 kocht hij samen met zijn vier jaar jongere zus Brecht voor 182.000,-- euro een appartement in Amsterdam., waar geen euro hypotheek op rust en zeker een overwaarde kent van een aantal tonnen euro's.

In Heerenveen is bezit Sven nog een villa die hij in 2007 kocht voor 650.000 euro en waar tevens geen euro hypotheek op rust. Natuurlijk zal zijn vrouw Naomi van As, waar Sven al sinds 2007 een relatie mee heeft, een aardige bankrekening hebben maar hoeveel is niet bekend.

Al met al kan worden gesteld dat Sven een schaatsende miljonair is, die goed is voor zeker 8 miljoen euro. Wanneer hij straks zijn schaatsen aan de wilgen heeft gehangen, wacht hem financieel gezien een onbekommerd leven.

ZO WEINIG VLEIEND STOND ZANGERES MAAN IN BERGEN BEKEND