Nadat acteur Peter Blok en Tjitske Reidinga, bekend als Claire van Kampen uit Gooische Vrouwen, beiden hun oude huis hadden verkocht, verwachtte eigenlijk iedereen dat zij zouden gaan samenwonen. Dat is niet het geval.

Eerder publiceerde bekendeburen.nl dat Tjitske, na de breuk met haar vriend en vader van haar drie zoontjes Vincent Croiset, hun huis aan de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam te koop had gezet en ook nog eens in recordtijd wist te verkopen. Vervolgens kocht ze een eigen huis in Amsterdam West en koos er dus niet voor om samen te gaan wonen met haar nieuwe vriend Peter Blok.

Ook Peter heeft , op een steenworp afstand van het huis van Tjitske, een eigen huis gekocht. Hij betaalde hier een bedrag van 356.100,-- euro voor en liet er een hypotheek op vestigen van 2 ton euro. Voor dit geld heeft hij een benedenhuis met een woonoppervlakte van 78 vierkante meter.

Het bestaat uit een slaap- en een woonkamer en een prachtige industriele keuken met alle denkbare inbouwapparatuur en openslaande deuren naar de tuin van 41 vierkante meter, gelegen op het noordoosten.

Door het hele huis ligt een mooie eiken lamelparket vloer. Peter moet voor zijn auto te kunnen parkeren een vergunning aanvragen bij de gemeente Amsterdam.