In de zomer van 2013 stonden actrice Tjitske Reidinga en acteur Peter Blok samen op de planken. Op een gegeven moment sprong de vonk over en liepen fictie en werkelijkheid door elkaar heen. Al snel gingen toen de geruchten zij een stelletje vormden.

Tjitske probeerde nog in eerste instantie haar gevoelens voor Peter te onderdrukken. Ze woonde tenslotte al jaren samen met haar vriend Vincent Croiset, met wie ze drie zoons heeft. Ze vocht als een leeuw voor haar huwelijk, maar kon haar gevoelens voor Peter niet onderdrukken en moest Vincent vertellen dat ze verliefd was geworden op een ander.

Zij besloten hun huis aan de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam te koop te zetten en voor een nieuwe toekomst te kiezen. Het huis werd gelukkig vrij snel verkocht en kon Tjitske op zoek naar woonruimte. Ze koos er echter voor om niet met Peter Blok samen te gaan wonen, maar een huis te kopen voor zichzelf en voor haar drie zoontjes; de tweeling Foppe en Klaas en zoon Jacob

De Gooische Vrouwen actrice kocht half juli een dubbelbovenhuis in Amsterdam West voor een bedrag van 390.000,-- euro en had daar, zover bekend, geen hypotheek voor nodig. Opvallend is wel dat het huis vol behangen was met beslagen, maar daar heeft Tjitske geen last van.

Haar nieuwe woning heeft een woonoppervlakte van 96 vierkante meter en beschikt over totaal 4 kamers, waaronder drie slaapkamers en 1 badkamer. Dit alles verdeeld over twee woonlagen. Koken kan Tjitske in de moderne luxe open keuken met alle benodigde inbouwapparatuur.

Verder is er nog een leuk dakterras aanwezig van 20 vierkante meter en ligt het huis in de buurt van het bekende Erasmuspark. In dit huis begint Tjitske Reidinga dus aan een nieuw leven.