Nog september vorig jaar leken zangeres Laura Fygi en haar man Sjaak te worden behoed voor een regelrechte financiele nachtmerrie. Een openbare veiling werd op  het laatste moment afgelast.

Al jaren hangt namelijk het zwaard van Damocles boven hun hoofd en dat is zeker geen publiek geheim. Al sinds 2012 heeft de bank een executoriaal beslag laten leggen op hun prachtige Engelse landhuis in het plaatsje Hollandsche Rading.

Dit geeft de bank het recht om op ieder door hun gewenst moment het landhuis op de veiling te verkopen en dat was en is natuurlijk geen rustgevende boodschap voor Laura en haar man.

Op dat moment dat de veiling werd afgelast, leek de rust weer terug te keren. Dat blijkt echter schone schijn te zijn. Op 30 december j.l. is de bank alsnog overgegaan tot executie van het landhuis.

De opbrengst van de verkoop is zonder meer dramatisch te noemen. Was de laatste vraagprijs nog 1,250.000 euro, de executie heeft niet meer opgebracht dan 901.700 euro!! 

Een regelrecht drama voor Laura en haar man. Volgens het Openbaar Kadaster rust er namelijk een hypotheek op het landhuis van 1,6 miljoen euro.

Dit zou betekenen dat Laura achterblijft met een restschuld van 7 ton euro en daar zullen waarschijnlijk nog boetes en rentes bijkomen.

Nooit zal de sympathieke zangeres hebben kunnen bevroeden in deze nachtmerrie te belanden. In eerste instantie werd het landhuis, gelegen in het plaatsje Hollandsche Rading, te koop gezet voor maar liefst 1.995.000 euro.

Op deze prijs hadden Laura en haar man nog een winst kunnen maken van bijna vier ton euro. Vele prijsverlagingen volgden elkaar op, maar de koper kwam maar niet.

Het kan niet anders als dat de twee al jaren op hun tenen hebben gelopen en dat nu de nachtmerrie werkelijkheid is geworden. Hoe het nu verder moet is nog niet duidelijk. Zal Laura in de schuldsanering belanden?

Het moet wel, want anders dreigt zelfs de bedelstaf. Voorlopig zullen Laura en Sjaak op zoek moeten gaan naar een huurhuis om onderdak te hebben en hun leven weer een beetje te kunnen opbouwen. 

Het landhuis is alweer door de nieuwe eigenaar verkocht voor 1.150.000 euro. Alweer een klap in het gezicht van Laura, die twee ton aan haar neus voorbij ziet gaan.