Het was Yvon Coldeweijer die naar buiten bracht dat acteur Bas Muijs eerder dit jaar slachtoffer was van een zware mishandeling en gijzeling.

Zo overleefde Bas Muijs slachtoffer van gijzeling, mishandeling en afpersing

Volgens berichten werd Bas Muijs in maart 2023 met een smoes over een terminaal zieke fan naar een woning in Arnhem gelokt. Hier wachtte geen fan maar de partner van ex-vriendin van Bas Muijs. De acteur uit Goede Tijden Slechte Tijden werd vervolgens gegijzeld en mishandeld. Zo werd er onder meer met een spijkerpistool langs zijn gezicht en voeten geschoten. Daarnaast nam de verdachte de acteur in een wurggreep en dwong hij de acteur een filmpje op te nemen waarin hij bekende dat hij zijn ex-vriendin had mishandeld. Vervolgens eiste de verdachte een groot geldbedrag. Hij dreigde het opgenomen filmpje te publiceren als dit bedrag niet op tafel kwam.

Doordat hij de dader wist te overtuigen om hem naar het ziekenhuis te brengen heeft Bas de laffe aanval overleefd en is de dader gepakt.

Mishandeling nieuw drama voor Bas Muijs

Uiteraard heeft het hele drama een enorme impact op Bas Muijs en zijn gezin. Zo kon hij enige tijd niet werken en moesten diverse GTST-scenes met Stefano Sanders later worden opgenomen. 

Daarbij komt dat de acteur en zijn gezin net herstelden van een ander drama. Eind december 2021 werd hij namelijk getroffen door een hartinfarct en ook dat zorgde voor een zware tijd. 

Hierover zei Bas Muijs eerder tegen bekendeburen.nl: "Ja, dat is een hele heftige tijd geweest. Ik ben heel blij dat ik zoveel geluk heb gehad en het mocht overleven." 

Er volgde een lange tijd van herstel, maar daar heeft Bas volgens eigen zeggen hard voor moeten werken. Daarmee krijgt deze laffe daad nog meer impact. Bekendeburen.nl nam uiteraard contact op met Bas.

Bas Muijs reageert exclusief bij Bekendeburen.nl op mishandeling

Bekendeburen.nl vroeg Bas hoe het momenteel mentaal met hem gaat en of hij ook professionele hulp heeft om het te verwerken.

Voor het eerst reageert Bas: " Ik kan helaas even niets zeggen over de zaak of over mijzelf, zoals ik heb afgesproken met de mensen die mij hierin begeleiden. Ongetwijfeld komt dit later wel weer".

Als bekendeburen.nl opmerkt dat hij een vechter en een winner is en er daarom zeker weer bovenop zal komen, antwoord Bas "dat doet me goed". Goed in de zin dat we deze karakter eigenschappen hebben aangestipt.

Uit zijn antwoord blijkt in ieder geval dat Bas wordt begeleid door een team van mensen die hem er bovenop moeten helpen en hem adviezen geven. Uiteraard wensen wij hem en zijn gezin veel sterkte bij dit moeilijke proces.