De belastingdienst is hiertoe over gegaan omdat Ruud de aanslag inkomstenbelasting over het jaar 2010, na verschillende aanmaningen, nog niet zou hebben betaald. Op 18 juli j.l, heeft de fiscus het dwangbevel tot betaling laten uitgaan en opdracht gegeven tot het leggen van dit beslag.

Ook op de villa, waar op dit moment Estelle en de kinderen wonen, is door de belastingdienst beslag gelegd. Met dit beslag kan de belasting op ieder moment, zolang Ruud de aanslag niet heeft betaald, het besluit nemen alle panden te verkopen op de veiling. In dat geval zal Estelle met de kinderen de villa moeten verlaten.

Buiten deze dreiging is het beslag van 1 miljoen euro, dat zij zelf vorig jaar op al Ruud's panden inclusief de villa, heeft laten leggen op dit moment van weinig waarde. De belastingdienst heeft altijd voorrang.

Ruud heeft overigens twee appartementen waar nu beslag op ligt, al een tijdje te koop staan. Bekendeburen.nl heeft uiteraard foto's van deze appartementen.

Het eerste is een driekamer appartement welke Ruud, samen met een vriend, in mei 2007 kocht voor de prijs van 255.000,– euro. Hij liet er een hypotheek op vestigen van 310.000,– euro. Het appartement staat te koop voor een prijs van 295.000,– euro kosten koper. Het beschikt over twee slaapkamers en een badkamer en heeft een totale woonoppervlakte van 106 vierkante meter. Het appartement ligt op een steenworp afstand van de Zuidas en het Amsterdamse Bos.

Het andere appartement , gelegen in Amsterdam Buitenveldert-Oost, kocht Ruud in januari 2007 voor de prijs van 283.500,–euro en liet er een hypotheek op vestigen van 320.000,– euro.. Het staat te koop voor 310.000,-- euro. Dit appartement beschikt over drie kamers en heeft twee badkamers. De totale woonoppervlakte bedraagt 100 vierkante meter en is gelegen op de eerste verdieping van het appartementen complex.

De vraag is nu natuurlijk of Ruud het inderdaad zover laat komen dat de Belastingdienst al zijn onroerend goed zal gaan verkopen om hun vordering te kunnen. Hoe groot de belastingschuld bedraagt, is overigens onbekend.

foto villa Ruud Gullit: Ferry de Kok