Gisteren, maandag 29 juli, heeft de Belastingdienst een tweede executoriaal beslag laten leggen op de bezittingen van Ruud. Het eerste beslag legde de deurwaarder in opdracht van de fiscus vanwege het feit dat Ruud zijn aanslag inkomstenbelasting over het jaar 2010, ondanks herhaalde sommaties, nog niet zou hebben voldoen.

Maar nu blijkt de voormalige topvoetballer ook de aanslag over het jaar 2011 nog niet te hebben betaald. Door wederom beslag op Ruud's panden te leggen, voert de Belastingdienst de druk op Ruud behoorlijk op.

Ook op de villa waar Estelle nu met de kinderen woont, is dit tweede beslag gelegd. Een weinig prettige gedachte voor Estelle die zelf juli vorig jaar voor 1 miljoen euro beslag heeft laten leggen op Ruud's panden.

Helaas voor haar heeft de Belastingdienst bij eventuele gedwongen verkoop voorrang en is het maar de vraag wat er voor Estelle overblijft. Het beslag geldt uiteraard ook voor de twee panden die Ruud op dit moment te koop heeft staan.

Hij liet vorige week weten het beslag te betreuren. Volgens hem was de fiscus tot het beslag overgegaan in verband met de afwikkeling van de scheiding. Ook liet hij weten alles te doen om deze problemen zo snel mogelijk op te lossen.