Een grote groep Bekende Nederlanders riep vier jaar geleden in een paginagrote advertentie in de Telegraaf iedereen op iets te doen aan de vluchtelingencrisis. We moesten ze maar in huis nemen.

De lijst met BN'ers was indrukwekkend: Linda en Johnny de Mol, Wendy van Dijk, Erland Galjaard, Carice van Houten, Claudia de Breij, Spike van DI-RECT, Henny Vrienten, Job Cohen, Simon Keizer, Nick Schilder, Patrick Lodiers, Paul de Leeuw, Manuel Broekman, Anna Drijver, Joop en Janine van den Ende, Beau van Erven Dorens, Kim Feenstra, Sopie Hilbrand, Onno Hoes, Tjitske Reidinga, Katja Schuurman en nog vele anderen.

De vluchtelingen zaten dus  in goede handen. Maar wat blijkt? Sommigen ondernamen actie, maar bij Takecarebnb moeten ze de eerste aanmelding van een BN’er nog ontvangen!! 'Ze hebben zich nog niet bij ons gemeld', vertelt de directeur van die organisatie aan de Telegraaf.

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen. Onder andere actrice Sanne Vogel nam in 2015 wel vreemdelingen in huis. Ook FvD’er Annabel Nanninga gaf onderdak aan een asielzoeker die werd getreiterd in een asielzoekerscentrum.

Dus nogmaals bekend nederland: Geen Woorden Maar Daden!