De oorlog tussen Frank Jansen en Rogier Smit duurt nog altijd voort Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat het financiele gedeelte nog moest worden opgelost en buiten de rechtszaak moest worden geregeld.

Doordat Frank geen alimentatie verplichting heeft naar Rogier toe, zou deze een grote behoefte hebben aan geld. Daar had Rogier wat op gevonden.

Hij is eigenaar van een pandje in de Frederikstraat in Den Haag, waar een lunchroom is gevestigd. Het pand staat op zijn naam, dus dacht Rogier: verkopen en het geld laten overmaken naar mijn bankrekening.

Hij benaderde hiervoor een kennis voor die in onroerendgoed handelt en verkocht aan deze partij het pand voor 465.000 euro. Kassa! De hypotheek bedroeg 250.000 euro, dus Rogier zou dan 215.000 euro winst maken.

Bekendeburen benaderde Frank Jansen met de vraag of hij hiervan afwist. 'Nee, totaal niet. Maat hij kan het pand helemaal niet verkopen, want ik heb vorig jaar al beslag laten leggen op  de huurpenningen'.

Frank schoot ietwat in paniek en nam gelijk contact op met zijn advocaat Mr. Hennephof. “Ja , het klopt dat het pand niet verkocht had mogen worden. Ik heb namens mijn cliënt Frank Jansen eind september 2021 beslag lagen leggen op de huurpenningen.

Het is in de wet zo geregeld dat dit recht gewoon doorgaat ondanks dat het zou zijn verkocht. Dat betekent heel eenvoudig gezegd dat de koper(s) geen rendement op hun investering hebben.

De huurder van het pand moet de huur gewoon blijven overmaken op de bankrekening van mijn cliënt. En dan praten we over 30.000 euro aan huur per jaar. Ik heb nu voor de zekerheid de deurwaarder opdracht gegeven ook beslag te leggen op het geld bij de notaris en bij de bank bij Rogier'.

Kortom: Rogier kan niet beschikken over het geld en zou woest zijn. Er zit niets anders op als dat de heren aan tafel gaan zitten om te schikken. Frank had overigens beslag gelegd omdat hij Rogier in het verleden een lening heeft verstrekt voor de aankoop en Rogier niet meer zou betalen.

Vandaar het beslag op de huurpenningen! De strijd duurt dus maar voort en voort.