Ex man Michiel Mol heeft Paulien Huizinga het recht van bewoning gegeven van een zeer luxe appartement in de Beethovenstraat in Amsterdam. Hierdoor ruilt Paulien het Gooi in voor het bruisende Amsterdam. Dat klinkt mooi, maar de bekende tv-presentatrice moet wel aan een aantal strenge voorwaarden voldoen. Hoe kan dit?

Wel staat haar woonboerderij in het Gooi nog te koop, maar dat vormt geen belemmering om te verhuizen naar Amsterdam, waar ze onder strikte voorwaarden in het appartement kan gaan wonen.

Dit is het appartement van Pauline Huizinga in Amsterdam 

Laten we eerst eens naar het nieuwe huis van Pauline Huizinga kijken. Als je de foto's bekijkt komt de luxe en gezelligheid je tegemoet. Een leuk balkon, lichte huiskamer, open keuken en badkamer met douche en ligbad. Aan alles lijkt gedacht. Kijk maar...

Aan welke strenge eisen moet Pauline Huizinga voldoen?

Wat wil het geval? Haar ex man Michiel heeft eind juli j.l. dit zeer luxe driekamerappartement gekocht in de Beethovenstraat in Amsterdam voor de prijs van 730.000 euro bij een vraagprijs van zeven ton euro. In dit appartement krijgt Paulien van haar ex “het recht van bewoning” en dat is ook netjes in een officiële akte neergelegd.

Deze eisen stelt Michiel Mol aan Pauline Huizinga

Als onderdeel van de afspraken hoeft Pauline geen huur te betalen, maar wel de vaste lasten zoals gas/ licht en water. Ook staan er een aantal voorwaarden aan dit “recht van bewoning” in de akte.

Zo vervalt het recht van bewoning op het moment dat Pauline zou gaan trouwen of met een nieuwe relatie een geregistreerd partnerschap zou aangaan. Gelukkig hoeft ze niet bang te zijn dat ze in dat geval op straat staat, want in de akte staat ook dat Pauline Huizinga het appartement in dat geval mag kopen of huren tegen de dan geldende marktprijs.

Pauline Huizinga heeft deze strenge voorwaarden geaccepteerd

Ondanks de strenge eisen heeft de tv-presentatrice klaarblijkelijk 'ja' gezegd tegen het aanbod, want haar schitterende woonboerderij in het Gooi staat te koop.