De ex vrouw van Diederik Samson heeft met zijn hulp een prachtig grachtenpand in Leiden gekocht voor het bedrag van 444.000,-- euro. Op het pand is een hypotheek gevestigd van 630.552,-- euro, waar ook Samson zijn handtekening onder heeft gezet.

Dit betekent niets meer en minder dat hij de helft van de maandelijkse hypotheek last op zich neemt. De PvdA toont zich hiermee, ondanks de scheiding, een goed familieman. Voor dit geld hebben zij een monumentaal pand, een beschermd stadsgezicht, met een woonoppervlakte van 152 vierkante meter.

Het totaal aantal kamers bedraagt vijf, waaronder 3 slaapkamers en 2 badkamers, verdeeld over drie woonlagen en een zolder. De keuken is eenvoudig, maar zal zeker in de tijd aangepast worden aan de eisen van deze tijd.

De achtertuin is 36 vierkante meter groot en ligt op het zuidoosten. Ook is er nog een dakterras aanwezig. Voor het parkeren van de auto, is een parkeervergunning van de gemeente Leiden nodig. Buiten dit alles heeft de bank Diederik en zijn vrouw ook nog eens een overbruggingskrediet verstrekt van rond de 558.000,-- euro.

Deze vervalt wanneer het andere te koop staande huis is verkocht. Samson kocht in begin 2014 voor 335.000,-- euro een woning voor zichzelf in Leiden. Deze woning betaalde hij uit eigen middelen.