Dirk kocht de villa voor een prijs van 2.150.000,-- euro. Hij heeft hiermee een zeer goede zaak gedaan, want de oorspronkelijke vraagprijs is zelfs 3.295.000,-- euro geweest. Op het moment dat Dirk de villa kocht stond was de verkoper al gezakt naar een prijs van 2.695.000,-- euro. Voor zover bekend rust er geen hypotheek op de villa. Niet zo vreemd want Kuijt heeft een jaarsalaris van 2,85 miljoen euro ( in 2012)

De strandvilla staat op een van de grootste kavels in de villawijk 'De Zuidduinen'. Deze bedraagt maar liefst 4400 vierkante meter. De totale woonoppervlakte bedraagt 550 vierkante meter. Het optrekje kent in totaal 9 kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers.

De badkamers is o.a. voorzien van inloopdouche, een sauna en heeft vloerverwarming. Uiteraard ontbreekt het  in de luxe keuken aan niets. Alles is verdeeld over een souterrain en drie verdiepingen.

Op de zolder is zelfs een mogelijkheid om drie slaapkamers extra te maken en natuurlijk is parkeren geen probleem. Er is een inpandige garage welke plaats biedt aan 3 auto's.. Tuin is rondom het hele huis.

Maar toch is het allemaal niet mooi genoeg, want volgens Shownieuws zou Dirk plannen hebben om de villa te laten slopen en er een te laten bouwen die helemaal naar zijn zin is. Terecht? Kijk zelf maar!