Schaatsster Irene Schouten heeft een ongelofelijke prestatie geleverd door maar liefst drie gouden medailles in de wacht te slepen op de Olympische Winterspelen in Beijing en nu ook wereldkampioene allround schaatsen is.

Maar er staat haar dit jaar nog meer moois te wachten, want komende zomer gaat zij trouwen met haar vriend Dirkjan Mak. Het feest zal worden gegeven in de tuin van zijn ouders.

En de twee hebben ook al een liefdesnestje gekocht in Hoogkarspel, een plaatsje in Noord Holland. Ze kochten dit voor een prijs van 470.000 euro bij een vraagprijs van 480.000 euro.

Irene en Dirkjan hebben deze vrijstaande eengezinswoning met eigen geld betaald. Voor dit geld hebben zij een zeer leuke woning met een woonoppervlakte van 110 vierkante meter.

Het aantal kamers bedraagt vier, waaronder drie slaap- en 1 badkamer. Dit alles verdeelt over twee woonlagen plus een zolder. De keuken zullen ze zeker gaan vernieuwen. 

De achtertuin is zeer riant en ligt op het zuiden. Het huis ligt in het centrum van Hoogkarspel. Op zeker dat ze het huis gaan opknappen. De vorige bewoonster heeft er maar liefst 65 jaar ingewoond en hoopt dat Irene en Dirkjan het net zo naar hun zin zullen hebben!