Blijkbaar had voetballer Dirk Kuijt een vooruitziende blik, want in september 2013 kocht hij een enorm stuk grond van 4400 vierkante meter in Noordwijk, dat slechts 50 meter is verwijderd van de zee en het strand.

Dirk, veelvoudig international, had waarschijnlijk al in zijn achterhoofd dat hij zijn carriere zou gaan afsluiten bij een Nederlandse topclub. Het is het Rotterdamse Feijenoord geworden, dat hem voor het komende seizoen wist vast te leggen.

En dan kan Dirk straks met zijn gezin in deze prachtige strandvilla in Noordwijk ZH gaan wonen. Daar stond eerst een andere villa op, maar die heeft hij laten slopen en is vervolgens met de architect om de tafel gaan zitten om zijn droomvilla te laten ontwerpen.

De contouren van het droompaleis zijn nu al zichtbaar. Aan de buitenkant is Dirk's strandvilla bijna klaar. Hij kocht het voor een prijs van 2.150.000,-- euro, terwijl de vraagprijs zelfs even op rond de 3,3 miljoen had gelegen.

De sloop, en het totaal opnieuw laten bouwen van een villa, hebben zoveel miljoenen gekost, dat de prijs inmiddels zou zijn opgelopen naar 6 miljoen euro. Een bedrag waarvan de voetbalmiljonair Dirk Kuijt, die een salaris zou verdienen van tegen de 3 miljoen euro per jaar, niet wakker ligt.

Sterker nog; tot op heden heeft hij alles uit eigen zak betaald, want in het Kadaster is geen hypotheek te vinden. Dirk kijkt alleen maar uit naar het moment dat hij, als geboren Katwijker, in zijn strandvilla in Noordwijk kan gaan wonen