Ilja Gort heeft zichzelf ooit getransformeerd van een bekende reclameman in een wijnboer. In Frankrijk bezit hij zijn eigen wijnboerderij; Chateau Tulipe de la Garde die hij ooit in 1994 kocht en inmiddels heeft uitgebreid naar 25 hectare. Zijn wijnen zijn vele malen bekroond.

Ilja kennen we van het programma 'Gort over de grens', waarvan hij nu een Italiaanse reeks heeft gemaakt. Hij is uniek, uniek met o.a. als handelskenmerk zijn sik en de rode zakbroek uitstekend uit zijn achterzak. Ietwat voorovergebogen lopend vertelt hij alles met passie. Niemand kan hem evenaren als boeidend verteller.

Onze wijnboer woont afwisselend in Nederland en in Frankrijk. Buiten een huis in Amersfoort bezit de tv presentator een zeer knus en artistiek huis in de Amsterdamse Jordaan. Een huis zoals je dat bij hem zou verwachten. Het liefst zit hij, als het weer het maar even toelaat, voor zijn deur slurpend aan een goed glas wijn.

Hij kocht het huis voor een prijs van iets onder de 645.000,-- euro en had geen hypotheek nodig. Woonoppervlakte bedraagt 115 vierkante meter en het huis telt in totaal zes kamers, waaronder vier slaapkamers en 2 badkamers. Dit alles verdeeld over vier woonlagen.

Het huis ligt in hartje Jordaan. De slaapkamer van Ilja heeft overigens openslaande deuren naar, uiteraard, een Frans balkon. De knusse woonkeuken heeft ook een deur naar de tuin die er werkelijk idyllisch uitziet. Kijk zelf maar verder en droom weg.

SPROOKJE LINDA DE MOL UITEENGESPAT