De verbouwing van hun Boutique Pension Code Rose is uitgebreid te zien geweest op televisie. Kosten noch moeite leken te worden bespaard. Maar nu na net een jaar staat het pension, eigendom van Renkeland B.V, waarvan de aandelen in handen zijn van Erica, te koop voor bijna twee miljoen euro.

VERLIES

Dan zou er dus op papier best wel een aardige winst in zitten. Volgens Erica niet, want er is voor tonnen euro's in de verbouwing gestoken. Maar dan kan het eigenlijk niet anders, alsdat er verlies zal worden geleden.

De reden is simpel: de Meilandjes hebben dan wel voor tonnen euro's verbouwd, maar blijkbaar geen euro gestoken in het verduurzamen van het pension. Want wat blijkt? Het pension heeft energielabel G.

ENERGIELABEL G

Wat houdt dan in? Energielabel G is,het meest ongunstige label. Door de slechte isolatie kost het veel energie om een huis met energielabel G in de winter lekker warm te krijgen en voelt het vaak tochtig in huis. Een huis met label G verduurzamen kan flink wat geld kosten.

Naast isoleren, zul je waarschijnlijk ook de cv-ketel moeten vervangen. Maar sommige huizen zijn deze klussen meer dan waard. Dit betekent wel een mooie onderhandelingspositie voor een eventuele koper.

Maar onbegrijpelijk dat de Meilandjes zo slecht werk hebben afgeleverd.