Schoonzoon Jorrit Faasen en dochter Maria van de Russische president Poetin hebben in Duivendrecht, onder de rook van Amsterdam, in het diepste geheim dit perceel gekocht dat op de beelden te zien is.

De verkoper is het bedrijf Molenkade Ontwikkeling B.V., waarvan Jorrit bestuurder was en waarschijnlijk ook eigenaar. Het bedrijf, handelend in onroerend goed is inmiddels, volgens de gegevens van de Kamer van Koophandel, opgegeven.

Het moederbedrijf is gevestigd in Cyprus. Jorrit betaalde er 450.000 euro voor en uiteraard is de koopsom uit eigen middelen betaald. Hert plan was om op dit terrein zes pakhuizen te gaan bouwen.

Daar heeft de gemeente Ouder- Amstel inmddels een omgevingsvergunning voor verstrekt. .Maar her paln was ook om er een aantal huizen op te gaan bouwen. Een dergelijke ontwikkeling past echter niet binnen het geldende bestemmingsplan.

Daarom waren er verkennende gesprekken gestart met de gemeente over de mogelijkheden. Deze gesprekken zijn nu vanwege de internationale situatie direct gestaakt en opgeschort.

De gemeente dwarsboomt dus op deze manier de plannen van Jorit en de dochter van de Russische president Poetin.