Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Dat blijkt wel uit de exclusieve en unieke foto's die bekendeburen wist te maken van het moment dat Emile Ratelband het graf bezoekt van zijn grote liefde Gitta. Naar buiten toe riep hij kortgeleden over de dood van Gitta heen te zijn, hetgeen veel mensen koude rillingen bezorgde.

Want hoe kun je nu zo snel over de dood heen zijn van iemand, die je je soulmate noemde en bestempelde als de grote liefde in je leven? Is Emile dan zo'n koud en ongevoelig mens?, vroegen velen zich af.

De realiteit is gelukkig heel anders. De bekendeburen fotograaf trof Emile aan op zijn wekelijkse bezoek aan het graf Gitta. Emile heeft, vernamen wij van bronnen, 1x per week een vaste zakelijke afspraak in Den Bosch en dan bezoekt hij gelijk het graf van zijn Gitta.

Op de exclusieve foto's is duidelijk een eenzame Emile te zien, die zijn tranen nauwelijks in bedwang kan houden. Hij is ongeveer tien minuten bij het graf gebleven, waar hij ook sprak met Gitta. Hij legde vol liefde een roos op het graf van de vrouw met wie hij dolgraag oud had willen worden.

Uiteraard heeft bekendeburen aan Emile gevraagd of deze foto's mochten worden gepubliceerd en hij heeft daarvoor zijn toestemming gegeven.