Het zal zijn ex vrouw Moon als muziek in de oren klinken, dat Emile plannen heeft om Nederland de rug toe te keren. Het is zeker geen publiek geheim dat de voormalige tortelduifjes al jaren elkaar naar het leven staan vanwege de strijd om hun kinderen Royce en Emilio.

Emile volgt wel iedere dag met een kritische blik de berichtgevingen over het coronavirus en denkt daar het zijne over. Het is wellicht de druppel die de emmer heeft doen overlopen, want Ratelband heeft het helemaal gehad met ons landje en heeft het plan opgevat om te gaan emigreren naar Thailand.

Een land waar Emile blijkbaar wat mee heeft. Vers in het geheugen ligt nog het feit, dat hij ruim 2 ½ jaar geleden zich in hetzelfde land, liet bekeren tot het boeddhisme. Hij keerde terug als een hoofd monnik van het geloof.

Kaal en zonder wenkbrauwen liet Ratelband, op een baar gezeten in schoenmakerszit, ronddragen in de straten van Bangkok. Zelfs de Thaise televisie deed er verslag van. Inmiddels zijn het haar en de wenkbrauwen weer aangegroeid, maar de liefde voor Thailand is in al die tijd blijkbaar niet verdwenen.

Maar Emile kan nu niet in het vliegtuig stappen, want ook Thailand heeft haar grenzen op slot gegooid en Emile zal straks als buitenlander zeker wekenlang in quarantaine moeten zitten. Aan bekendeburen liet hij het volgende weten:

“Ik wil niks meer met Nederland te maken hebben. Ik ga zodra het mogelijk is naar Thailand. Ik weet dat daar veel Nederlanders wonen, maar daar bemoei ik me zo weinig mogelijk mee. Ik ga me richten op de Thaise mensen. Ik wil wel zo snel mogelijk er naar toe gaan, maar dan moet de quarantaine periode van vier weken zijn teruggebracht naar 1 week.

Gelukkig is het wel zo, dat ik me over huisvesting niet gelijk druk hoef te maken. Een goede vriend heeft voor de eerste maanden een villa waar ik kan wonen.  Ik ga me vestigen in het plaatsje Hua Hin Yes”.

Ga je alleen? “Nee, niet alleen. Ik heb nu een topper en zij gaat mee. Ik ken haar al zeven jaar en we hebben sinds een maand of zeven een relatie. Dit heb ik al die tijd geheim gehouden en dat blijft ook zo. Om die reden gaat ze ook nergens mee naar toe hier in Nederland. Overigens ga ik mijn onroerendgoed hier in Nederland verkopen.

Dat handel ik op afstand af. Ik kan echt niet wachten om met mijn vriendin naar Thailand te verhuizen. Een heerlijk vooruitzicht'

verhaal van Pablo Escobar al gelezen?