Vanmorgen heeft de FIOD een inval gedaan in de villa van Jumbo baas Frits van Eerd. Hij zou o.a. verdacht worden van witwassen, btw fraude en verdachte sponsoring in de motorsport.

Zoals bekend was Frits van Eerd, de grote man achter het succes van Junbo, een van de eerste klanten van Emile Ratelband en de twee zijn nog altijd goede vrienden.

Bekendeburen vroeg Emile daarom om een reactie naar aanleiding van de inval van de FIOD. Ooit heeft de FIOD bij Emile ook een inval gedaan, maar leden uiteindelijk een pijnlijke nederlaag.

De reactie van Emile liegt er niet om: 'Een inval? Neen,neen, neen zo'n nette man. Zo'n actieve ondernemer. Hij werkt zich helemaal kapot. Met zijn bedrijf dat pico belli is.

Groeit als kool.  Hij valt op door zijn sponsoring en nu willen ze hem kapotmaken!! Pure marketing van dat tuig'. Hij wordt toch van het een en ander verdacht.

'Gelul. Hij is een nette vent met giga belangen. Dit is gewoon reclame voor Justitie. Net als toen ze jaren geleden met van der Valk die ze toen oppakten.

Het volk denkt; we zijn veilig want als ze zo'n tycoon pakken, pakken ze mij ook. En moet je eens kijken wat hij doet voor super goede zaken. Hij sponsorde Max Verstappen 20 jaar geleden al'.

Het mag duidelijk zijn dat Ratelband weinig op heeft met de inval van de FIOD bij Frits van Eerd.