Emile Ratelband zal de woonboerderij, die hij voor 1354,-- euro per maand, huurt moeten verlaten. Natuurlijk vindt hij dit jammer, want de woning staat middenin een prachtig stuk natuur. De reden dat hij naar iets anders op zoek moet, is dat verhuurder het pand eind november vorig jaar te koop had gezet voor een bedrag van 449.000,-- euro en binnen 8 dagen een koper vond.

Dat was veel sneller dan verwacht, maar helemaal rauw valt het Emile nu ook weer niet op zijn dak. Hij had namelijk een huurcontract van twee jaar, dat iedere keer zou worden verlengd met 1 jaar. Dat hoeft nu niet meer.

Uiteraard is Emile al op zoek naar andere woonruimte. 'Dat zal zeker een huis in het Gooi worden, Ik heb al een aantal bezichtigingen in mijn agenda staan. Mijn voorkeur gaat uit naar Hilversum. Ik wil gewoon dichter bij mijn kinderen gaan wonen.

Uiteraard gaat Linda mee. Als ze weer helemaal beter is, dan kan ze daar een baan in het onderwijs gaan zoeken. Ach, werk genoeg. Ik heb gelukkig nog wel even de tijd gekregen van de verhuurder. Uiterlijk 1 maart a.s. moet ik eruit', aldus vertelt Emile aan bekendeburen.

Overigens woonde Emile al eerder in het Gooi. Hij huurde er toen een villa en raakte in een zwaar conflict met de verhuurder