NOS Sport verslaggever Tom Egbers werd op non actief gesteld nadat er klachten waren binnengekomen over vermeend overschrijdend gedrag. De hele situatie heeft hem behoorlijk aangegrepen en geleid tot ernstige hartklachten.

HARTKLACHTEN

Dat vertelt zijn vrouw Janke Dekker aan de Telegraaf. "De situatie is een grote aanslag op zijn gezondheid. Op 19 april lag hij in het ziekenhuis met hartklachten. De cardioloog legde een direct verband met deze stressvolle kwestie.

HARTINFARCT

In september ging het weer mis en is hij met een hartinfarct opgenomen. We hebben bewust gezwegen over zijn hartaandoeningen, omdat mensen dan gaan roepen: 'Wat doen ze zielig.' Feit is: het is gebeurd."

PSYCHOLOGISCHE HULP

Volgens Janke zijn zij en haar man er "elke dag mee bezig. We staan ermee op en gaan ermee naar bed. Vandaag gaat het goed, gisteren was het minder. We hebben beiden psychologische hulp. Ik vergelijk het afgelopen jaar met een zwaar ongeval dat ons is overkomen en we zijn nu aan het revalideren."

KARAKTERMOORD

Zij stelt dat "wij beiden zijn aangevallen in de essentie van ons bestaan. Er is karaktermoord gepleegd. Alles werd op één hoop gegooid. Iedere nuance was zoek." Gelukkig kijgt Tom wel veel bijval van collega's en velen hopen dat hij weer terugkeert op tv, want echte toppers daar ontbreekt het momenteel aan en dat is hij zeker!

Wellicht ook daarom dat de vrouw op de foto Tom moed inspreekt!