Erwin Kroll is wellicht de meest populaire weerman van Nederland. Tenslotte was hij 25 jaar lang na het NOS Journaal het vaste gezicht, die ons de kommer en kwel van het weer op zeer prettige manier wist te vertellen.

Maar in 2012 besloot hij dat het genoeg was en tijd was voor iets anders. Tot juli j.l. maakte hij samen met Philip Freriks voor de omroep Max het programma 'Lekker Weertje', dat op zeker ook een derde seizoen zal gaan krijgen.

Al dertien jaar lang woont Erwin samen met zijn vrouw in een twee onder 1 kap woning in Lelystad. Logisch dat zij nu weer wat anders willen. Zij hebben daarom hun huis te koop hebben gezet voor een prijs van 299.000,-- euro. Erwin heeft al eens eerder zijn optrekje in de verkoop gehad voor 319.000,-- euro, maar zonder succes.

De koper krijgt een twee onder 1 kapwoning met een woonoppervlakte van 182 vierkante meter. Het huis heeft totaal 6 kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers. Dit alles verdeeld over drie woonlagen. Koken kan in de luxe keuken, die is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur.

Het huis heeft een riante achtertuin van 165 vierkante meter en kent ook nog een Frans balkon. De auto kan worden geparkeerd in de stenen garage. Winst zit er voor Erwin niet meer in. Zelf kocht hij, samen met zijn vrouw, het optrekje in september 2002 voor een onbekend bedrag en nam een hypotheek op het huis van 312.250,-- euro.