De bank, die opdracht had gegeven tot de veiling, heeft een goede reden voor het uitstel. Althans volgens Justine's woordvoerder Jos Schep. Exclusief aan bekendeburen.nl laat hij het volgende weten.

'Het klopt dat de de veiling van de maisonnette van Justine niet doorgaat. De reden hiervan is dat er een onderhands bod op het huis is gedaan, waar alle partijen tevreden mee zijn. Hoe hoog dit bod is, kan ik op dit moment nog niet zeggen.

Wel kan ik vertellen dat als alles volgens plan verloopt het verkoopcontract aanstaande maandag kan worden ondertekend. Wat de bank nog wel nodig heeft is een volmacht van zowel Justine alsmede haar ex de heer Colijn en zijn curator.

Dit omdat niet zij, maar de bank  het huis verkoopt. Zou een van de twee de volmacht niet willen verstrekken, dan zal de bank alsnog het huis op de executieveiling brengen. Maar zoals de zaken er nu voorstaan is het voor 99,9 procent zeker dat het doorgaat.

Voor het geval het alsnog mis gaat, heeft de bank al wel een nieuwe datum voor een veiling genoemd. Natuurlijk zal er na de verkoop een restschuld overblijven voor Justine, maar daar gaan we pas na de verkoop mee van start. Ik heb ook op dat gebied vertrouwen op een goede afloop'.

De laatste vraagprijs van de maisonette van Justine bedroeg 225.000,-- euro en dat terwijl de hypotheek 400.000,- euro bedraagt. Er blijft dus altijd een restschuld van tegen de 200.000,-- euro over, die zowel Justine alsmede haar ex moet zien op te hoesten.