Dit is helaas niet gelukt en het geduld van de bank is blijkbaar op. Een forse achterstand op de betaling van de hypotheek is er de oorzaak van dat de schuldeiser geen andere oplossing meer ziet als haar optrekje op de executieveiling te verkopen.

Hiermee is het drama voor Justine compleet. Zoals bekend lijdt ze aan een levensbedreigende ziekte, moeten haar drie kinderen niets van haar weten en ontsnapte ze vorig jaar aan de dood als passagier van het Italiaanse cruiseschip Costa Concordia.

En nu zal ze gedwongen haar huis uit moeten. Maar dat is niet alles. Justine zal op zeker met een restschuld achterblijven die ze nooit meer kan terugbetalen. De hypotheek op haar huis, welke ze samen met haar ex partner eind 2008 kocht, bedraagt 400.000,-- euro.

De laatste vraagprijs is 225.000,-- euro en op deze prijs is de schuld al 175.000,-- euro. Maar deze prijs zal de veiling zeker niet opbrengen. De verwachting is dat het huis niet meer dan 150.000,-- euro zal opbrengen en dan dreigt zelfs een persoonlijk faillissement voor Justine, voor wie het leven haar al niet toelacht.

En natuurlijk hoopt ze zelf dat er voor 9 oktober nog een wonder zal gebeuren. De koper, die op 15 november het geld op tafel moet brengen, krijgt voor dit geld een prachtige maisonnette  gelegen op de 13e en 14e verdieping met een totale woonoppervlakte van 180 vierkante meter.

Het appartement beschikt over vier slaapkamers, een prachtige badkamer met whirlpoolbad en keuken die van alle gemakken is voorzien. Veder beschikt haar optrekje over een dakterras van 16 vierkante meter met een prachtig uitzicht.

Maar wie weet staat er een rijke bekende Nederlander op die de hand over zijn hart strijkt en Justine uit deze hel kan bevrijden. Want hoeveel ellende kan een mens verdragen?