Eind december 2022 maakte burgemeester van Amsterdam en GroenLinks boegbeeld Femke Halsema bekend, dat zij en haar partner Robert Oey al een jaar uit elkaar waren. Robert bleef in hun landhuis in Amsterdam woning en Femke nam haar intrek in de ambtswoning aan de Herengracht in Amsterdam.

Ze besloten om het landhuis, een beschermd stadsgezicht, in de verkoop te zetten tegen een vraagprijs van 9 ton euro. Zelf kochten zij het landelijk gelegen optrekje in 2020 voor een bedrag van 682.500 euro en lieten er een hypotheek op vestigen van 520.000 euro.

Had Femke Halsema weer winst gemaakt met haar landhuis?

Dat betekent wanneer het landhuis wordt verkocht op de vraagprijs, zij een winst maken van 217.500 euro. Was dus zeker geen slechte investering. Als de koop doorgaat wordt dit de volgende financiële klapper voor Femke Halsema met haar huis.

Maar Femke heeft het landhuisnuvoor de tweede keer uit de verkoop gehaald. Is dat omdat ze laatste tijd onder vuur ligt, zoals bij de demonstratie bij de opening van het Holocaust Museum of het feit dat zij over een houtkachel beschikt ( zie foto nummer 16).

Hoe energiezuinig is het huis van Femke Halsema?

Zoals bekend is Femke lid van GroenLinks en dat is het toch zeker bijzonder te noemen dat de woning energielabel E heeft. .Wanneer je energielabel E hebt is je huis relatief hoog in energiegebruik.  

Er gaat veel energie verloren doordat de isolatie rondom het huis niet optimaal is. Dit was ook het geval bij de woning van Jesse Klaver.