Femke Halseman, burgemeester van Amsterdam. en haar ex partner Robert Oey, hebben besloten om de vraagprijs van hun landhuis in Amsterdam te verlagen van 9 ton euro naar 850.000 euro ofwel een korting van 50.000 euro.

Zelf kochten zij het landelijk gelegen optrekje in 2020 voor een bedrag van 682.500 euro en lieten er een hypotheek op vestigen van 520.000 euro.

Weer winst bij verkoop voor Femke Halsema

Dat betekent wanneer het landhuis wordt verkocht op de nieuwe vraagprijs, zij nog altijd een winst maken van 167.500 euro. Als de koop doorgaat wordt dit de volgende financiële klapper voor Femke Halsema met haar huis.

Wat krijgt de koper?

De koper krijgt een vrijstaand landhuis met een woonoppervlakte van 108 vierkante meter en telt in totaal vier kamers, waaronder drie slaap- en 1 badkamer.

Er is een dichte luxe keuken, voorzien van diverse inbouwapparatuur. Vanuit de keuken is er toegang tot de besloten achtertuin die aan het water grenst en waar je zelfs een bootje kan aanleggen.

Hoe energiezuinig is het huis van Femke Halsema?

Zoals bekend is Femke lid van GroenLinks en dat is het toch zeker bijzonder te noemen dat de woning energielabel E heeft. .Wanneer je energielabel E hebt is je huis relatief hoog in energiegebruik.  

Er gaat veel energie verloren doordat de isolatie rondom het huis niet optimaal is. Dit was ook het geval bij de woning van Jesse Klaver.