In 2011 verruilde Jaap van Zweden het Gooi voor Amsterdam. Het was toen 36 jaar geleden dat hij voor het laatst in de hoofdstad had gewoond. De villa in Blaricum zou te groot zijn geworden en daarom verlangden Jaap en zijn vrouw Aaltje naar een kleiner huis.

Maar nu heeft hij de weg naar het Gooi weer gevonden. Van Zweden heeft recent in het Gooise Laren een villa met verwarmd buitenzwembad gekocht voor de prijs van 2.750.000,-- euro. De vraagprijs luidde 3.425,000,-- euro. Hij heeft dus goede zaken gedaan.

Voor dit geld krijgen Jaap en zijn vrouw een monumentaal rietgedekte villa met een woonoppervlakte van 431 vierkante meter. Het totaal aantal kamers bedraagt dertien, waaronder vijf slaapkamers en twee badkamers, waarvan er 1 is voorzien van een whirlpool. Verder nog een eetkamer met dubbele deuren naar het riante terras.

Dit alles verdeelt over drie woonlagen en een kelder. De achtertuin is maar liefst 9000 vierkante meter groot en in de tuin ligt een prachtig verwarmd buitenzwembad inclusief kleedruimtes. Er is een ruime luxe woonkeuken, voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur.

De auto's kunnen worden geparkeerd in de vrijstaande garage waar plaats is voor vier auto's. Boven de garage bevindt zich een gastenverblijf met eigen kamer, slaapkamer en keuken.