De band tussen de overleden Jan des Bouvrie en zijn jongste zoon was zo sterk, dat deze een aantal maanden voor het overlijden van zijn vader een appartement van hem kocht in Amsterdam Oud West.

Jan kocht het pand in 2011 voor 885.000 euro en renoveerde het op zijn eigen wijze. Een aantal maanden voor zijn overlijden kocht zijn jongste zoon Jan des Bouvrie jr. een van de appartementen voor 410.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van 4 ton euro.

Jan jr heeft het appartement nu te koop gezet voor een vraagprijs van 550.000 euro. Indien hij het optrekje voor die prijs weet te verkopen, scoort hij een winst van rond de 150.000 euro.

Wat krijgt de koper voor zijn of haar geld? Een zeer luxe appartement met een woonoppervlakte van 65 vierkante meter. Het totaal aantal kamers bedraagt drie, waaronder twee slaap- en 1 badkamer.

Door de vier grote ramen is het appartement is het vrij licht. Aan de voorkant bevindt zich het eet-en zitgedeelte. Aangrenzend de zeer luxe keuken met alle denkbare voorzieningen.

Uiteraard is er een balkon liggend op het oosten, waar je in de ochtendzon kan genieten van een ontbijt. Monique, de weduwe van Jan des Bouvrie, heeft overigens hun optrekje in Naarden voor 10 miljoen te koop gezet.

Je hebt altijd baas boven baas.