Op 11 december 2023 werd met een hoop mediageweld bekendgemaakt dat Joost Klein Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovsie Songfestival 2024. Dit is natuurlijk een droom voor Joost. Voor veel mensen is hij een onbekende, maar niet bij de jonge generatie.

Lollig is wel dat de rapper van zichzelf zegt dat hij niet kan zingen. Mooi meegenomen om de traditie voort te zetten dat we in de onderste regionen terecht zullen komen, maar de wijze heren zullen het wel weten.

Songfestival 2024 deelnemer Joost Klein onder vuur

Maar daar ligt Joost niet voor onder vuur. Het wordt hem kwalijk genomen dat hij een maand na de Russische invasie van Oekraïne een nummer uitbracht, waarin Joost onder meer zegt dat hij van Rusland houdt en met een Russische vrouw wil trouwen.

Statement Russian Village Boys

Oeps. En daar blijft het niet bij, want dit jaar nam hij een nummer op met de "Russian Village Boys" De Avro/ Tros laat gelijk in de verdediging door te stellen dat Joost nooit een politiek statement heeft willen maken.

En de groep Russian Village Boys heeft zich op 20 maart vorig jaar juist openlijk uitgesproken tegen de Russische invasie van Oekraïne. Het is nu maar even afwachten of Joost wel of niet deze kritiek zal overleven. 

Als hij het wel overleeft kan het Songfestival 2024 wellicht een evenement zijn dat zijn leven verandert. Zo kon voormalig winnaar van het Songfestival Duncan Laurence verhuizen naar dit zeer luxe appartement