Als Melvin Manhoef morgenavond wint van Remy Bonjasky zal de overwinnings hem zoet smaken. Melvin kan het geld namelijk meer dan goed gebruiken. De onderlinge resultaten spreken helaas niet in zijn voordeel, want drie keer eerder verloor hij va Remy.

Waarom is winst aantrekkelijk voor Manhoef? Melvin voert namelijk, zo wijzen documenten waarop bekendeburen de hand heeft weten te leggen uit, ook een gevecht tegen zijn financiele problemen.  Hij heeft recent zijn huis in Purmerend verkocht voor een bedrag van 500.000,-- euro. En dat terwijl zijn hypotheek 7 ton euro bedraagt. Er blijft dus een grote restschuld achter, maar dit is niet het enige probleem.

De verkoop was overigens min of meer gedwongen door betalingsachterstand bij de bank en de belastingdienst. Maar er zouden meer schulden hebben gespeeld. Gevolg was dat zijn huis dreigde te worden verkocht op de veiling, met alle gevolgen van dien.

De executieverkoop stond al gepland in maart van dit jaar in het Golden Tulip Hotel in Alkmaar. Dit is afgewend doordat hij een koper voor zijn huis vond. Maar daarmee zijn de problemen nog niet opgelost. Stond zijn huis in 2013 nog te koop voor 750.000,-- euro, nu is het dus verkocht voor 5 ton euro.

De koper heeft vrijwel alle schulden, bij de belastingdienst en de bank, afgelost om een veiling te voorkomen.  Maar de koper heeft alle betalingen omgezet in een lening aan Melvin. En als de vermaarde kickbokser deze lening niet voor 16 maart 2018 in zijn geheel heeft terugbetaald, gaat de koop niet door. Dit is in de koopovereenkomst opgenomen als ontbindende voorwaarde.

En dan zou de bank zijn huis alsnog kunnen verkopen. De levering van het huis is 1 april 2018. En als alles goed gaat, is afgesproken dat de koper het huis weer in de verkoop zet en wanneer bij verkoop aan een derde er winst wordt gemaakt, deze winst, na aftrek van de kosten, aan Melvin toekomt.

Kortom; Melvin Manhoef heeft heel wat om voor te knokken. Een overwinning morgenavond kan hem heel veel verlichting geven. Er staat dus veel op het spel!