Het landgoed Wulperhorst met bijhorend woning is in de verkoop gezet. De verkoop geschiedt op basis van een gesloten online inschrijving via het veilinghuis Troostwijk. De startdatum is 13 december a.s. en de sluitingsdatum is 20 januari 2017.

De uiteindelijke gunning zal plaatsvinden op 7 februari 2017. Of de verkoop is ingeven door de miljoenen schuld die Wibi Soerjadi zou hebben opgebouwd in de afgelopen jaren is niet bekend. Het lijkt er echter sterk op.

Het woonhuis van Wibi heeft een woonoppervlakte van maar liefst 2306 vierkante meter en bestaat uit totaal veertig kamers, waaronder tien slaapkamers en twee badkamers. Verder zijn er nog een ontvangstruimte, een fitnessruimte, een diner- en een zitkamer en een biljartkamer met bar. Dit alles is verdeeld over vier woonlagen.

Buiten de woning bevindt zich op het landgoed een koetshuis met een woonoppervlakte van 523 vierkante meter, die is voorzien van gedateerde keuken- en sanitairvoorzieningen. De keuken in de woning van Wibi is luxe en voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur.

Een tuin is rondom het optrekje en is vijf hectare groot. Er moet over dit alles erfpacht worden betaald en deze bedraagt bijna 75.000,-- euro per jaar. Verder wordt aangegeven dat het optrekje van Wibi in matige staat verkeert en dat de verbouwingskosten worden geraamd op een 600.000,-- euro.

Het is een Rijksmonument en dat beperkt natuurlijk de mogelijkheden bij verbouwen. Voor welke prijs Wibi het heeft gekocht is niet bekend, wel dat hij er een hypotheek op heeft laten vestigen van ruim 4,5 miljoen euro.

Of hij na verkoop al zijn vermeende schulden kan afbetalen, lijkt onwaarschijnlijk.