Terwijl hun pand aan het Vondelpark te koop staat voor ruim 5,4 miljoen euro, heeft dit Lieke van Lexmond en haar man Bas van Veggel er niet van weerhouden om alvast een ander optrekje te kopen.

Koopprijs pand Lieke van Lexmond en Bas van Veggel

En wat voor een optrekje! Met de aankoop van dit grachtenpand is een droom van het koppel, dat al sinds 2016 is getrouwd, in vervulling gegaan. Ze hebben het pand, een Rijksmonument, gekocht voor de prijs van maar liefst 7.468.000 miljoen euro en er een hypotheek op laten vestigen van 4 miljoen euro.

Ook hebben ze roerende goederen overgenomen voor de prijs van 50.000 euro. Dit betekent dat Lieke en Bas er maar liefst 3,5 miljoen eigen geld in hebben gestoken en daar komen de verbouwingskosten nog bij.

Lieke en Bas betalen voor twee huizen

De aankoop komt op een opmerkelijk moment, want hun riante pand aan het Vondelpark is nog niet verkocht. 

Overigens lijkt dat geen probleem, want bij verkoop wacht een miljoenenwinst. Daarnaast is Bas van Veggel volgens Quote goed voor een vermogen van meer dan 380 miljoen.  

Rijksmonument pand Lieke van Lexmond en Bas van Veggel

De verbouwingskosten voor dit Rijksmonument aan de Keizersgracht kunnen overigens nog wel eens oplopen. Bas heeft namelijk volgens insiders grootse plannen met het pand. Natuurlijk moet hij zich aan richtlijnen houden, omdat het een Rijksmonument is. Het souterrain is een bedrijfsruimte en de bel-etage is nu in gebruik als woning.

Ook zijn er nog twee woonruimtes in het achtergedeelte van het woonhuis. Totaal bestaat het pand, buiten het souterrain en kelder uit vier verdiepingen. Een waar droompaleis voor Lieke en Bas, uiteraard met uitzicht op de gracht.

Of het nieuwe pand een goede belegging zal zijn moet blijken. Deze BN-er moest namelijk flink met de prijs stunten om zijn pand aan de Keizersgracht te verkopen.