Heeft het succes van de Meilandjes ervoor gezorgd dat ze een onbezorgde toekomst tegemoet gaan? Bekendeburen zocht het uit.

Zorgen hoeven we ons in ieder geval niet te maken. Martien en Erica hebben het Chateau in Frankrijk te koop gezet voor een prijs 1.250.000 euro. De prijs is inclusief meubelen, zwembad/terras meubilair, zitmaaier en zaken om je eigen B&B te runnen zoals bijvoorbeeld de boekingssite, het linnengoed en de wasmachines.

Zelf kochten ze kasteel voor 4 ton euro , dus als zij een koper vinden op de vraagprijs maken Martien en Erica een winst van 850.000 euro. Of de vraagprijs reëel is, daar zijn de meningen overigens over verdeeld. Er staan namelijk tientallen kastelen te koop in Frankrijk, maar misschien hebben de Meilandjes geluk.

En uiteraard zullen ze een goed contract hebben gesloten met SBS/ Talpa. In de wandelgangen wordt een bedrag genoemd, ook op basis van de kijkcijfers, van 50.000 euro per aflevering. Totaal zijn er 12 afleveringen in seizoen 3 ofwel er stroomt 6 ton euro op hun bankrekening binnen.

Martien en Erica kochten voor 9 ton euro de woonboerderij in het Gelderse plaatsje Hengelo. Daar zit zeker al een paar ton euro overwaarde in. Verder onroerendgoed bezit de familie, zover bekend, niet.

En doordat Martien altijd roept “wijnen, wijnen, wijnen” hebben ze nu ook eigen wijn met als merk “Meiland” op de markt gebracht. Dit loopt, net als bij de familie Pos, via Wijnvoordeel. Meilandjes lenen dus hun naam aan deze wijn.

Hoeveel zij erop verdienen is niet bekend. Verder hebben ze nog een gift en interieurzaak onder de naam “Montana’s Gifts & Interiors” in Noordwijk, die wordt gerund door dochter Montana.

Het is eenmanszaak en die hoeven geen jaarverslagen te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Uiteraard zal de winkel het in deze tijd niet gemakkelijk hebben, dus miljonair worden ze daar niet van.

Wel lopen de Meilandjes binnen met de biogragie die Martien heeft uitgebracht. Geschatte inkomsten: 1,5 miljoen euro.

Maar hoe rijk is de familie nu eigenlijk? De Meilandjes mogen zeker op een zo'n drie miljoen euro worden geschat. Kassa dus en dit bedrag zal alleen maar groeien.

Zeker is als de serie voorlopig nog wel een aantal jaren op tv te zien zal zijn en de populariteit op peil blijft. Martien zal dan zeker voortdurend roepen 'Geld, geld, geld'!