De Meilandjes leren snel in het televisiewereldje. Ze weten als geen ander wat hun producent verdient aan hun reallife soap De Meilandjes. Dus hebben ze besloten het heft in eigen handen te nemen en de producent buitenspel te zetten.

Begin december vorig jaar hebben zij namelijk een eigen tv produktiemaatschappij opgericht onder de naam 'Renkeland B.V.'. In het uittreksel van de Kamer van Koophandel staat ook te lezen dat het doel van diit bedrijf is 'Produktie van televisieprogramma's' en '( laten) uitvoeren van tv-en mediawerkzaamheden'.

Aandeelhouder is 'Renkeveld Holding B.V.', een financiele holding, waarvan Erica Meiland enig aandeelhouder is. Martien is, samen met Erica, algemeen directeur van dit bedrijf.

Hierdoor worden de Meilandjes rechtstreekse concurrent van hun producent en andere producenten. Gaan ze nu tv programma's produceren voor SBS of willen ze nu ook hun eigen reallife soap gaan produceren?

De oprichting van de tv produktiemaatschappij zal echt wel een duidelijk doel hebben. Vorig jaar augustus richtte Erica al een uitgeverij op onder de naam 'Osjato B.V.'

Daarmee wordt steeds duidelijke dat zij de zakelijk motor is van de Meilandjes.