Het leven van NOS sporticoon Tom Egbers kwam helemaal op zijn kop te staan, toen het roddelkrantje "De Volkskrant" een artikel publiceerde over het grensoverschrijdende gedrag op de NOS Sportredactie.

Hierbij viel ook de naam van Tom Egbers. De Volkskrant baseerde zich op info van een vrouw die verder anoniem wil bljjven. Bij een roddelblad zou het niet eens kunnen, dat iemand een forse beschuldiging uit en verder anoniem wil blijven.

In zo'n geval wordt het artikel niet gepubliceerd, maar bij de Volkskrant,wel. De gevolgen van de beschuldigingen voor Egbers zijn nu wel bekend. Dapper gaf hij een interview aan het programma Sophie en Khalid.. Nederland werd geconfronteerd met een aangeslagen Tom Egbers.

Maar er is goed nieuws voor Tom: de man en vrouw op straat denkt er toch wat anders over dan de media, die evenals de politiek vrijwel iedere binding met haar lezers/ bevolking/ kijkers kwijt is en zolangzamerhand op een eiland leven.

Want Tom vertelde zelf ook dat hij juist van de mensen op straat lieve reacties kreeg en niet werd nageroepen. Slecht nieuws voor degenen die hem aan de hoogste boom proberen op te knopen. Hiervoor durfde hij volgens eigen zeggen de deur niet uit, bang voor negatieve reacties van de mensen op straat. 

Het geeft hem moed om zicb weer te laten zien en mensen te woord te staan, die zelfs spontaan bij hem aan de deur komen. Hij voerde dan ook een  ontspannend gesprek met vrouw die hem vrijwel zeker een hart onder de riem kwam steken.